Select Page

 • Debrecen időjárása
  napos
  28°C
   

Tudjunk meg többet a pattanásokról és az általuk okozott hegek kezeléséről

Tudjunk meg többet a pattanásokról és az általuk okozott hegek kezeléséről

A pattanások említésére mindenkinek a tinédzser kor jut eszébe. Ez igaz is lehet, hiszen ez az a kor az ember életében, amikor a leginkább meg kell küzdeni a pattanások feltünésével a bőrön. Azonban a serdülőkor elteltével is gyakran előjönnek az ember életében a pattanások. Legyen az akár a terhesség időszaka, vagy hormonális változások bekövetkezése.

Mi okozza a pattanásokat?

A baktériumok és a faggyú mennyisége megnő a bőr faggyúmirigyeiben, így a faggyúmirigy kivezető nyílása elszarusodik és nem tud kiürülni a faggyú a bőr felszínére. A legfontosabb, hogy a bőrünk tisztán legyen tartva, és eljárjunk rendszeres kozmetikai kezelésekre, valamint szükség esetén a bőrgyógyászunkat is keressük fel. Ezzel segíthetünk a pattanások kezelésében és a hegek megelőzésében.

Mik a pattanások kialakulásának legfőbb okai?

A pattanások kialakulásának több oka is lehet, például:

 • hormonális hatások
 • az öröklött hajlam
 • a faggyúmirigyekben elszaporodnak a baktériumok
 • a faggyúmirigyek gyulladása
 • a faggyúmirigyek kivezető nyílásának eltömődése
 • a különböző környezeti (pl. légszennyezettség) hatások és a szénhidrátban gazdag étkezések

Miért szükséges a pattanásokkal foglalkozni?

Azon túl, hogy esztétikailag problémát okoznak, lelki sérüléseket is tudnak okozni, főleg a tinédzserek körében. Valamint ha nem kezeljük őket időben, akkor súlyos hegek alakulhatnak ki, melyek egy egész életen át nyomot hagyhatnak a bőrünkön. Könnyen súlyossá válhat a helyzet.

Milyen kezelést alkalmaznak a Varga Esztétikánál a pattanásokra?

A megoldás a kémiai hámlasztás, mely a bőr meghatározott rétegének lehámlasztását jelenti. Mivel nem mély hámlasztásról van szó, így nyugodtan mehetünk a kezelés után közösségbe, nem lesz csupa piros az arcunk. Ezt a kezelést a nyári hónapokban nem lehet alkalmazni, cask kizárólag ősztől tavaszig.

Enyhe és középsúlyos esetekben használják ezt a módszert. Előnyei ennek az eljárásnak: minimális kellemetlen érzéssel jár, megelőzhető vele a bőr hegesedése, nem alakulnak ki pigmentfoltok.

Mennyi alkalom szükséges a kezelésekből?

4 héten át hetente egy kezelésre kell elmenni, majd utána 6 hét regenerálódási időszak következik. Később egy egy fenntartó kezelés válhat szükségessé, de egy évben csak kétszer alkalmazható ez a kezeléssorozat. A kezelések előtt kicsivel, és a kezelések alatt a szauna használata nem megengedett, a szolárium használat a kezelések előtt és utána 6-6 hétig tilos.

Ha már kialakultak a hegek, akkor mit tanácsolnak a szekemberek?

Ilyenkor egy Mezopeeling kezelésre érdemes bejelentkezni, melyet a következőképpen kell elképzelni:

Először a Mezopen kezelést hajtják végre, aminek keretében egy 30 perces krémes érzéstelenítés után a bőrt fertőtlenítik, és a Mezopen gép apró tűivel a bőrfelszínen apró lyukakat ejtenek, majd következik a kémiai hámlasztás.  Ekkor a felvitt hámlasztó anyag a kis apró lyukakon bejut a bőr mélyebb rétegeibe. Végül egy regeneráló maszkot kap a páciens. A 2. napon elkezdődik majd a hámlás, mely 5 napig tart.

A Varga Esztétikánál garanciát vállalnak a kezelések során alkalmazott alapanyagok minőségére, így érdemes hozzájuk fordulni pattanásokkal kapcsolatos problémák felmerülésekor. További kérdés esetén lépjünk kapcsolatba szakembereikkel.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook