Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    19°C
     

Az ideális munkahely megteremtése

Az ideális munkahely megteremtése

Manapság egészen mást takar az ideális munkahely, mint néhány évvel korábban. Hogy ezt átlássuk és alkalmazkodni tudjunk a megváltozott elvárásokhoz, ideje lépni.

Rögtön az elején le kell szögezni, hogy a jelen nagy problémája a munkaadók szempontjából, a munkaerő elvándorlása, valamint annak hiánya. Azt ellenben kevesen veszik észre, hogy ez ellen csak ők tehetnek, hiszen a munkahelyen uralkodó hangulat és az elvándorlás között rendkívül szoros az összefüggés. Mivel, ha egy munkavállaló elégedett a munkakörülményeivel, az őt érő elismerésekkel -amennyiben ez valós-, akkor nehezebb dolguk van a konkurens cégeknek, hiszen aki jól érzi magát valahol, azt nehéz elcsábítani máshová. De vajon hogyan lehet ezt jól csinálni?

A struktúra elavult?

Alapvetően a vállatokra ugyanaz a struktúra jellemző, ami egy hierarchikus felépítést mutat, így nem feltétlenül válik elérhetővé a kitűzött közös kreatív munkavégzés. Hiába az egyterű irodák, az ergonomikus székek, a kellemes, állandósított hőmérsékletű levegő, a munkavállalók nem ettől érzik jól magukat. Hiszen akkor nem lenne ez az ellenérzés az open office-al szemben.

Sajnos az a tapasztalat, hogy míg a legjobb szándékkal elindított kezdeményezések is legtöbbször a költséghatékonyságnak lesznek alárendelve, így már nem érik el az alapvető céljukat.

A munkakörnyezet szervezési logikája a legtöbb esetben nem megfelelő, így nem támogatja a közös értékteremtést. Ebből kifolyólag a hatékonysága sem éri el a megálmodott célt, ezért sürgősen átgondolásra szorul.

A meeting elavult?

A munkahelyi értekezletek gyakorisága és hangulata mindenképp átgondolandóvá teszi a meetingek szükségszerűségét. Hiszen ki ne ismerné a képet, amikor a résztvevők az asztalhoz ülve várják, hogy elkezdődjön az értekezlet, bár egész idő alatt üveges szemmel mered előre, gondolatban máshol jár, vagy esetleg telefonon mással tárgyal, akár ugyanarról. Ez azért fontos, mert rengeteg múlik a találkozó stílusán, hangvételén, a résztvevők véleményén, meglátásaikon. Természetesen az is gyakori, hogy a résztvevők számára ez egy kis pihenést jelent az egész napos stresszhez, munkához képest.

Amennyiben a meetingek esetében nem sikerül létrehozni azt a céges kommunikációs formát, ami mindenki megelégedésére szolgál, annak az esetleges következményei nem igazán lesz ínyére a vezetésnek. Mivel egy munkahelyen az emberek szeretnek egymással kapcsolatot teremteni, ezért, ha a légkör nem olyan, ahol ezt megtehetik, akkor különböző közösségi terekben – teakonyha, dohányzó helyiség, kert, kávézó- teszik meg ezt.

Tehát ha úgy érezzük, hogy vállalatunknál is megérett az idő a változtatásra, ne habozzunk, kezdjük el! Hiszen mi csak nyerhetünk azzal, ha mindenki jól érzi magát, az informális kommunikációs csatornákon is az elégedettség terjed és ezáltal létrejön a hőn áhított közös kreatív munka.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook