Az idei lesz az utolsó óraátállítás?

Most vasárnap, március 25-én ismét át kell állítani az órákat. Hajnali 2-kor már 3 óra lesz, így kevesebbet aludhatunk, de este később megy le a nap.

Az Európai Parlament képviselői kezdeményezték az óraátállítás felülvizsgálatát. Az állampolgári törekvések ugyanis azt mutatják, hogy sokan eltörölnék a tekergetést. Több tanulmány vizsgálta az óraátállítás hatásait, előnyökről nem igazán tudtak beszámolni, az egészségre gyakorolt negatív következményeket azonban rendre kimutatták. A mostani felülvizsgálat során azt mérlegelik, milyen hatással van a közlekedésre, az energiamegtakarításra és az egészségre a nyári és a téli időszámítás fenntartása.

Az ügyet Finnország kezdeményezésére vették napirendre, ugyanis finnek tízezrei kérték a kormányt, hogy szüntesse meg az óraátállítást.

(Forrás: nlcafe.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom