Hasznos információk kezdő szivarosoknak

Mi az első, amit szükséges beszereznie egy kezdő szivarosnak? Nyilván a szivar után…

Ez a szivarvágó eszköz, melyre minden szivargyújtás előtt szüksége van a szivarozónak. Ennek segítségével tudják levágni a szivar végét, természetesen azokat említve amelyeknek még gyárilag nincsen levágva a vége. Általánosságban elmondható ugyanis, hogy amelyiknek előre már le van vágva a végve, az nem a prémium kategóriába tartozik. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó minőségű a kiválasztott szivar.

Ha még nincsen gyakorlatunk a szivarvágásban, mert kezdő szivarosok vagyunk, akkor bőven megteszi egy egyszerűbb, dupla pengés szivarvágó is. Ha van rá módunk, akkor persze célszerű beruházni egy márkásabb, profibb szivarvágóra.

Ha kételyünk támad a szivarvágó típusokról, vagy azok használatáról, akkor olvassunk ezeknek utána a Humidorshop.hu blogján.

Cigarettázni sokan cigarettáznak, az esetek hatalmas százalékában a nikotin miatt (mely függőséget okoz), míg a szivarozást az ízek és aromák miatt kedvelik. A különböző termőterületekről származó szivaroknak különböző aromája van. Ezen túl még a szárítási idő, és is befolyásolhatja a szivar ízét.

Ha szivarokról beszélünk, akkor mindenkinek Kuba jut eszébe elsőként, mint származási ország. Azonban számtalan már helyen is készülnek még szivarok. A kubai szivarok jellemzően fűszeres, erőteljes ízűek. Ismert szivarmárkák például a Cohiba, Partagas, Romeo y Julietta és a Montecristo. Nagyon jó minőségű, kézzel készült szivarok kerülnek forgalomba Kubából.

Kuba után a Dominikai Köztársaságot kell megemlíteni, ahol már inkább lágyabb ízű szivarokat készítenek. Ezekből is igen sok fajta fellelhető Dominikán. Itt a legismertebb fajták: Don Diego, Dunhill, Griffins.

A két bemutatott, ismert hely mellett még Nicaragua említendő, mint a szivargyártás egyik hazája. Ez az a terület, ahol szinte az összes íz megtalálható. Legyen az a lágyabb, vagy az erőteljesebb ízvilág. Ismertebb márkák: Padron, Drew Estate, Fernandez Mendosa.

Érdekes tény, hogy Panamáról kerültek ki az első Fair trade gyártású szivarok. Csak helyi termelőktől kerülnek piacra ezek a darabok. Kifejezetten zamatos és fűszeres ízvilágú szivarok érkeznek innen. Erről a tájról a legismertebb szivar a Colón és a Cruzero de Panama.

Az említett országokon kívül Szumátráról, Jáva szigetéről, Jamaicáról, vagy Ecuadorból is kerülhet a birtokunkban jó minőségű szivar.

Talán ezekből az információkból kiindulva, már tudjuk, honnan is érdemes szivart beszereznünk. De ha már van szivarunk, akkor azt valahol tárolnunk is szükséges. Erre a legalkalmasabb tároló egység a humidor. Másik neve a szivar tároló doboz, ide tudjuk biztonságba helyezni kedvenc szivarjainkat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom