A szörfdeszkára festett riasztó jel talán a legegyszerűbb cápariaszó

Az elmúlt években rengetek cápatámadás történt Ausztráliában. Az összes jelenleg kapható cápariasztó elektronikus elven működik úgy, hogy a cápa fején lévő elektronikus mezőre érzékeny idegvégződéseket ingerli.

Kara Yopak a Nyugat-Ausztráliai Egyetem cápakutatója egy új fajta, kimondottan egyszerű cápariasztón elmélkedik. A kutató már rengeteg cápafaj agyát boncolta fel. A nagy fehércápa agyának legújabb vizsgálatával az emberi agy működésével kapcsolatban talált hasonlóságokat.


A fehércápa agya nagyban összefügg a vizuális feldolgozással, így arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal hatékonyabb lenne ha a szörföző a deszkájára ráfestene egy olyan állatot, amiről a cápa tudja, hogy nem szabad hozzáérni. “A cápa felismerheti benne például egy mérgező tengeri kígyó jeleit, és elúszhat a közelből” – közölte Kara Yopak.

Forrás: index.hu
Kép forrás: platanegyesulet.shp.hu;  allatkert.network.hu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom