Amitől minden férfi fél: heregyulladás!

A heregyulladás nagyon nagy fájdalommal és lázzal jár. Nem is nehéz ezt elképzelni, hisz a férfiaknak így is ez a legérzékenyebb felülete a testüknek, elég csak belegondolni mi történik, ha az ember pont ezen a részen érez hatalmas kínt.

 

A here szilva nagyságú, mirigyes szerkezetű, páros szerv. A herezacskóban jól védett helyen található. A herék egyrészt a megtermékenyítéshez szükséges hímivarsejteket termelik, amelyek a prosztata váladékával kiegészülve, az ejakulációval jutnak a külvilágba.A fertőzés önmagában ritkán fordul elő. Általában a páciens szervezetében már van valamilyenfajta elváltozás: mandula, szőrtüsző, vagy foggyulladás, sőt benőtt köröm is okozhatja a megbetegedést. A here gyulladása kísérőjelensége lehet a serdülőkor idején gyakran kialakuló mumpsznak is.

 

A betegség tünetei általában egyik napról, a másikra jelentkeznek. A herében erős fájdalom érződik, és a magas láz se ritka ilyenkor. Gyakran lúdtojás méretű duzzanat is kíséri a fájdalmat, és az érintésre is érzékeny testrész ilyenkor sokszor felállni se engedi a beteget. Fontos, hogy ilyenkor mihamarabb forduljunk szakorvoshoz! Az idejében rajta kapott, és kezdeti stádiumba lévő betegség viszonylag gyorsan meggyógyítható, de fontos a körültekintés!

 

A vizsgálat során, mindössze egy ultrahangos kezelésen kell átesni, és utána felírt antibiotikumot az orvos utasítása szerint kell szedni, a lázcsillapító tablettákkal kiegészítve. Több napig ágyba kell maradni, és fontos a herezacskó felpolcolása, és hideg-vizes borogatása is. Ha mindent helyesen csinál a beteg, pár nap alatt enyhülhetnek és el is múlhatnak a tünetek, viszont mindenképp vissza kell menni egy kontroll vizsgálatra, és csak akkor felfüggeszteni a kezelést, ha az orvos szerint is egészségesek a szervek.      

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom