A tökéletes, foszlós kelt kalács receptje

Az első lépés, hogy gondosan mérjük ki a hozzávalókat:

50 dkg liszt

5 dkg margarin

2 tojás

2 dkg élesztő

3 ek cukor

3 dl tej

egy csipet só

+ cukrozott fahéj és kakaó a töltelékhez, kevés olaj

 

Elsőként langyos tejben oldjunk fel egy kiskanálnyi cukrot, majd keverjük bele az elmorzsolt élesztőt. Ha feloldódott, egy konyharuhával letakarva tegyük félre 10 percre!

Amíg az élesztő felfut, egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a margarint pedig olvasszuk fel és tegyük félre! A tojásokat egy külön tálban keverjük habosra majd oldjuk fel benne a maradék cukrot!

Ezután, ha felfutott az élesztő, folyamatos keverés mellett adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá a tojást és kezdjük el összegyúrni! Ha túl lágy a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha kemény, egy kis vizet!

Végül, apránként adjuk hozzá az olvasztott margarint, ha összeállt, tegyük félre letakarva, meleg helyre 40-50 percre, hogy a tészta megkeljen.

Ha megkelt, borítsuk egy nyújtódeszkára és óvatosan nyújtsuk ki! A kinyújtott tésztát kenjük meg egy kis olajjal és jöhet rá a töltelék! Óvatosan tekerjük fel és helyezzük kivajazott tepsibe, tojással lekenve! Néhány perc alatt megsül és szép piros lesz a teteje.

Jó étvágyat!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom