erdélyi leves,héjában főtt burgonya sajtmártással,vaníliapuding

Reggeli: gabonapehely, tej

Tízórai: alma

Ebéd: erdélyi leves

héjában főtt burgonya sajtmártással

vaníliapuding

Uzsonna: alma

 

Erdélyi leves:

 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg marhahúsos csont,

25 dkg apró marhanyesedék,

20 dkg vegyes zöldség,

4 dkg zsír,

1,5 g bors,

12,5 dkg rizs,

1 dkg Delikát ételízesítő,

2 dkg só,

5 dkg lecsó,

½ csokor zellerzöld,

2,5 dkg vöröshagyma.

 

Elkészítés:

A csontot feltesszük főni. A sovány marhahúst ledaráljuk, vízzel összekeverjük és hozzátesszük a csontleveshez. A zöldséget kockára vágjuk, megpároljuk, hozzátesszük a leveshez. Beletesszük az ízesítőket és készre főzzük. Végül belefőzzük a rizst és forrón tálaljuk.

 

Héjában főtt burgonya sajtmártással:

Hozzávalók:

1 kg közepes nagyságú, héjában főtt burgonya,

só,

2 ek. napraforgómag,

15 dkg gouda sajt,

1 csomó retek,

5 dl joghurt,

őrölt bors,

1 csokor metélőhagyma.

 

Elkészítés:

A napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. A retekből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit csíkokra vágjuk. A napraforgómagot a sajttal és a retekkel a joghurtba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A metélőhagymát apróra vágjuk és a joghurtba keverjük. A burgonyát meghámozzuk és a sajtmártással tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

a kép illusztráció (google.com)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom