Húsleves, marhapecsenye tárkonyos gombasalátával, citromos túróhab

 Marhapecsenye tárkonyos gombasalátával:

Hozzávalók:
4 szelet marhahátszín,
40 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
10 dkg majonéz,
1 evőkanál mustár,
1 dl olaj,
friss tárkonyág,
fél csokor metélőhagyma,
1 teáskanál ecet,
só,
bors

Elkészítés:
A hátszínszeleteket borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük és tálba fektetjük. Leöntjük az olajjal, lefedjük és 1-2 napra hűtőszekrénybe állítjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, sós-ecetes vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, frissen vágott metélőhagymával és tárkonnyal fűszerezett majonézzel összekeverjük (ha túl sűrű lenne joghurttal, tejföllel hígíthatjuk). A hússzeleteket a pácból kivesszük, serpenyőben, külön olaj hozzáadása nélkül mindkét oldalon megsütjük. A tányéron sózzuk. A húst a tárkonyos gombasalátával tálaljuk. Héjában sült burgonya illik hozzá.

 

Citromos túróhab:

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
3 dl tejszín,
6 dkg porcukor,
1 citrom,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 evőkanál zselatin

Elkészítés:
A tehéntúrót szitán áttörjük, majd kikeverjük a tojássárgájával, porcukorral és a vaníliás cukorral. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Mindkettőt a túrókrémbe keverjük. Két kanál tejszínt megmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint. A maradék hideg tejszínbe keverjük és robotgéppel felverjük. A habot a túrókrémbe vegyítjük. Folpackkal kibélelünk egy puding- vagy kuglófformát és belesimítjuk a krémet. 2-3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Dermedés után tálra borítjuk és lehúzzuk a fóliát. Felszeleteljük, meggy- vagy málnapürét kínálunk hozzá.

 

Karalábécicege:

Hozzávalók:
2 fej karalábé,
2 tojás,
10 dkg liszt,
olaj,
só,
bors

Elkészítés:
A megtisztított karalábét lereszeljük, majd meghintjük a liszttel. Belekeverjük a tojást, sóval, borssal megfűszerezzük. A masszából 1-1 evőkanálnyit megforrósított olajon mindkét oldalon megsütünk. A ropogós lepényeket itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Paradicsommártással vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom