Kenyeres töltelék, akár köretként

A most következő receptet eredetileg töltelékként alkalmazták, főként szárnyasokhoz, de tepsiben sütve, köretként is megállja a helyét.

Elkészítéséhez szükségünk van 5-6 szelet kenyérre, amit kockákra vágva egy nagy tálban áztassunk be vízbe vagy tejbe!

Míg a kenyér ázik, tegyünk fel két tojást főni, egy kisebb fej hagymát pedig kockákra vágva párolni. A hagymát keverjük az áztatott kenyérhez, két gerezd zúzott fokhagymával egyetemben, majd üssünk rá 3 tojást és jól gyúrjuk össze! Végül keverjük bele a kockákra vágott főtt tojást és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!

Kizsírozott tepsiben süssük addig, míg a teteje egy kicsit megkérgesedik. Rántott vagy sült húsok mellé kiváló köret, de töltelékként is alkalmazhatjuk.

Jó étvágyat!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom