Készítsük saját kezűleg a szilveszteri grillázs malacot!

A grillázs elkészítéséhez először is 35 dkg kristálycukorra van szükség, amelyet méz állag eléréséig kell olvasztani. Ezután jöhet bele 17 dkg durvára darált dió. Egy kis kevergetés után vizezett deszkán vagy sütőpapíron nyújtható. Kisebb darabokból elkészíthetjük a malacka fülét és kunkori farkát, a nagyobbik részt pedig helyezzük az előre elkészített formába! A forma elkészítéséhez mindenképpen szükségünk lesz gipszre, magát az alakot pedig gyúrhatjuk agyagból, de ha egyszerűbb formával is megelégszünk, a test készülhet egy félbevágott ásványvizes palack segítségével is. Az elkészült gipszformát használat előtt kenjük egy meghámozott krumplival! Formázásnál legyünk óvatosak, hiszen forró és gyorsan megdermed, ezért gyorsan kell vele dolgozni! Ha elkészült a malacka, tojáshabbal tovább díszíthetjük.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom