Élre tör az elektromos grill

0
23

 Kontakt kontra asztali grill
Tavasszal ugrásszerűen megemelkednek a grillsütők eladási adatai a boltokban és az online áruházakban is. A vásárlók többsége nem tulajdonít nagy jelentőséget a megfelelő grillsütő kiválasztásának, holott a kerti sütögetések sikerét döntő mértékben befolyásolhatja a megvásárolt készülék. Az egyre népszerűbb elektromos grillek között megtalálhatóak az egész pici készülékek és kontakt grillek, melyeket egy vízparti nyaraláshoz is könnyen magával vihet a család. „A kontakt grillek használhatóak zárva, és nyitott állapotban is, a helytakarékosság miatt egyszerűbb a tárolásuk. Emellett a húsok, halak elkészítésénél zárt állapotban mindkét oldal egyszerre tud dolgozni, az étel hamarabb elkészül” – hangsúlyozza Lucza András. A nagyobb asztali grillekkel az egész baráti társaság kiszolgálható, az állványos elektromos grillek pedig kinézetre is hozzák a hagyományos grillsütők világát. „Ezek a készülékek inkább a klasszikus grillezők körében népszerűek, akik forgatni, pakolgatni szeretik a grillezendő ételeket, legyen az szó húsról, halról, zöldségekről” – tapasztalja a Sencor szakértője.

Nem mindegy a felület
A készülék megválasztásánál alapvető feltétel kell, hogy legyen a tapadásmentes grillező lap. A speciális felületnek köszönhetően az étel nem ragad le és a tisztítás is sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos felületek esetében. „Célszerű emellett olyan sütőt vásárolni – különösen nagyobb, vagy álló grillek esetében – melyek egyenes és bordázott grillező lapokat egyaránt tartalmaznak. Előbbi a zöldség, tojás, szalonna, pirított kenyér, burgonya, utóbbi pedig a steak, hal, füstöltáru grillezéséhez biztosítja a tökéletes sütőfelületet” – összegez Lucza András.