Menzareform a Debreceni Egyetemen

Hatalmas sikere volt annak a nyers vegán ételkóstolónak, amit  Varga István nyers vegán séf tartott május 15-én és 16-án a Debreceni Egyetem két menzáján. 

Az ingyenes próbaebédre sokan kíváncsiak voltak, az egyetem hallgatói és munkatársai mellett több olyan vendég is volt, aki kifejezetten azért érkezett, hogy megkóstolja a már látványában is ínycsiklandó laktóz-és gluténmentes, főzés nélkül készült ételeket. A Műszaki Kar és a Lovarda menzáján ebédelők nyitottan és pozitívan fogadták a kínált fogásokat. A vendégek aszalt hajdinacsírával megszórt újhagymás zöldségkrémlevest, aszalt paradicsomszószos cukkini spagettit és flódnitortát kóstolhattak.

A menzareform elkezdődött, ám ami a napokban a debreceni menzákon történt, az gasztrotörténelmi jelentőségű: egy egészen új és minden eddiginél bátrabb nyitás a friss gyümölcsök, zöldségek és magvak menzai étrendbe való innovatív beépítése felé.  

A Debreceni Egyetem menzáin tartott kétnapos ingyenes kóstolás azt a célt szolgálta, hogy felmérjék, mennyire van igény az ilyen típusú ételekre a közétkeztetésben.

Varga István bízik benne, hogy más egyetemeken, sőt az általános- és középiskolákban is nyitottak lesznek a változásra. Ő mindenesetre készen áll arra, hogy több évtizedes szakmai tapasztalatát és tudását átadja.

 

(Forrás: csakamentes.hu)

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom