orosz húsos saláta,kétszersült kehely

Orosz húsos saláta:

 

Hozzávalók:

15 dkg főtt, sovány marhahús,

2 közepes nagyságú főtt burgonya,

2 csemegeuborka,

20 dkg ecetes céklasaláta,

só, bors.

 

Elkészítés:

A húst csíkokra, az uborkát és a burgonyát karikára vágjuk. Összekeverjük a céklasalátával, megsózzuk, borsozzuk és legalább három órára a hűtőszekrénybe tesszük. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

 

Kétszersült kehely:

 

Hozzávalók:

2 csomag Hóvirág kétszersült,

2 tojás,

20 dkg eper,

5 dl tej,

1 cs. vaníliaízű pudingpor,

4 ek. cukor,

1,5 dl tejszín.

 

Elkészítés:

A pudingporból az előírás szerint krémet főzünk. A kétszersültet meglocsoljuk a maradék tejjel. A megmosott epret (1 szem kivételével) villával összetörjük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a gyümölcspürét. A kétszersültet a vaníliakrémmel üvegtálba lerétegezzük. Tetejére simítjuk az epres habot, közepét a félretett gyümölccsel díszítjük.

 

Jó étvágyat!

a kép illusztráció (internet)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom