rakott paraj,mandulapatkó

Rakott paraj:

 

Hozzávalók:

60 dkg friss paraj

20 dkg füstölt sonka

30 dkg burgonya héjában megfőzve

1 közepes vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

1 tojás sárgája

5 dkg trappista sajt

vaj vagy zsír

3 dkg zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

A héjában főtt krumplit meghámozva felkarikázzuk. A forró zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymákat, hozzáadjuk a parajt, sózzuk, és 5 percig pároljuk.
Tűzálló tálba rétegezzük a karikára vágott főtt krumplit, a párolt spenótot, a csíkokra metélt sonkát, és leöntjük tojássárgájával és reszelt sajttal elkevert tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

Mandulapatkó

Hozzávalók:

24 dkg liszt

15 dkg vaj, vagy Rama,

12 dkg mandula

3 dkg porcukor

csipetnyi só

 

Elkészítés:

A mandulát megdaráljuk. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, csipetnyi sóval és a darált mandulával. A tésztát kb. 1 cm átmérőjű hengerré sodorjuk és ujjnyi hosszúságúra vágjuk. A kis hengereket patkó alakúra hajlítjuk és sütőlemezre helyezzük. Közepesen forró sütőben világossárgára sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni, mert melegen könnyen törik. Ízlés szerint vaníliás vagy fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

 

Jó étvágyat!

a kép illusztráció (google.com)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom