Spárgaleves,zöldborsós tarhonya,csokifánk

Spárgaleves:

 

Hozzávalók:

1 l zöldségleves,

25 dkg spárga,

5 dkg spenót,

12 dkg mangold,

12 dkg burgonya,

20 dkg cukkini,

15 dkg zeller,

2 ek. vegyes zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, zsálya, bazsalikom),

1 gerezd fokhagyma,

só, bors.

 

Elkészítés:

A levest felforraljuk. A zöldséget megtisztítjuk. A spárgákat 4 cm-es darabokra, a leveles zöldséget csíkokra, a burgonyát és a cukkinit kockákra vágjuk. Mindet beletesszük a forrásban lévő levesbe és 15 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a levest az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.

 

Zöldborsós tarhonya:

 

Hozzávalók:

20 dkg tarhonya

1 fej vöröshagyma

40 dkg friss zöldborsó

2 evőkanál olaj

2 teáskanál só

petrezselyem

 

Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és azt is megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük a zöldborsót és a sót. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Zöld salátával tálaljuk.

 

Csokifánk:

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

10 dkg vaj,

6 tojás,

4 dl tej,

5 dkg cukor,

só;

a sütéshez: olaj,

a mártáshoz:

5 tojás,

5 dl tej,

15 dkg étcsokoládé,

25 dkg cukor,

5 dkg kakaó,

1 ek. rum,

2 dl tejszín.


Elkészítés:
A tejet a vajjal együtt felforraljuk és folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a lisztet és egy csipetnyi sót. Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután a hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Közben közepes méretű, magas falú lábasban felmelegítjük az olajat (de ne túl forróra). A fánkmasszából olajba mártott evőkanállal gombócokat szaggatunk a zsiradékba és fedő alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kiemeljük és lecsepegtetjük. A csokimártáshoz a tejet a cukor felével felforraljuk. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a kakaót, a lisztet és kevés hideg tejet, és habverővel simára dolgozzuk. A felolvasztott étcsokoládét egyenletesen csurgatva belekeverjük, végül ugyanígy járunk el a cukros tejjel is. Takaréklángon állandó kevergetés mellett forráspontig hevítjük, de nem forraljuk. A tűzről levéve rummal ízesítjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt.


Jó étvágyat!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom