Drágul a kenyér

Kenyérdrágulást hoz az új év: január végétől 10-15 százalékkal többet kell fizetni a pékárukért – írja a dehir.hu.

A sütőipar legutóbb egy éve módosította árait. Azóta viszont jelentősen drágultak az energiahordozók, és a felhasznált alapanyagok is, például a tejtermékek és a húsok. Ezen felül plusz költségekkel is számolnia kell az iparág szereplőinek: januártól emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum.

A munkaerőhiány így is érezhető az ágazatban, ráadásul sokszor még képzésre szorulnak a dolgozók. A szakemberek szerint ahhoz, hogy megtartsák a munkavállalókat, versenyképes bérekre van szükség – ecseteli a debreceni internetes portál.

Ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk az egyéb ágazatokkal szemben, tavalyelőtt 20, tavaly 10 százalék feletti, az idén pedig 6-8 százalék közötti béremelést tervezünk. Ezt viszont a fogyasztói árba be kell építeni – nyilatkozta a dehir.hu-nak Fülep Zsolt, a Magyar Pékszövetség alelnöke.

Adózóna

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom