Nagyobb lesz a BMW gyár mint Debrecen belvárosa

A BMW legnagyobb gyára épül Debrecen mellett

Hamarosan elindul a BMW debreceni gyárának építése a város nyugati részén, az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben. Az egymilliárd euróból épülő gyárban ezer embert foglalkoztatnak majd- tudtuk meg a Dehir-től.

Az alapozási munkák már februárban elindulnak, a magasépítési munkafolyamatok pedig áprilisban, májusban.
Friss hír, hogy a gyárkomplexum cölöpalapozási munkáit a HBM Soletanche Bachy nyerte el.

A BMW az egyik legnagyobb gyárterületét alakítja ki Debrecenben 400 hektáron.

Ez a későbbi tovább fejlesztés lehetőségét is magában rejti, hiszen az autóipari óriás jelenlegi legnagyobb gyárkomplexumában, az amerikai Spartanburgban 11 ezren dolgoznak.

Az Észak-nyugati Gazdasági Övezet és a BMW gyárterületének kialakítása bő egy éve tart. A BMW-vel 2018 októberében írták alá az első szerződést, tavaly szeptemberben pedig már a terület adás-vételéről szerződött az óriáscég és az önkormányzat.

Azt, hogy mekkora is lesz a BMW debreceni gyárterülete, eddig csak elképzelni lehetett a tervek alapján, most azonban már műholdkép is rendelkezésünkre áll.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom