Több milliárdot kapott a Csiki sör a magyar államtól

Minimum kétmilliárd forintot adott a magyar állam és több támogatást nyertek pályázatok keretében a Lénárd Andráshoz, az Igazi Csíki Sör Manufaktúrához köthető vállalkozások – tudta meg a Magyar Hang.

A pontos összeg egyelőre titok, de helyette megtudtunk mást: egy anyaországi, közbeszerzéseken és stadionépítéseken hasító cégháló tulajdonosa négy és fél milliárd forintból hozhat létre tejgyárat Székelyföldön úgy, hogy eddigi vállalkozásai az élelmiszeripartól meglehetősen távoli területeken tevékenykedtek.

Az anyaországi támogatás elnyerését egyébként egy interjúban maga Lénárd is elismerte.

A Székelyhon hírportálnak arról beszélt, egy chipsgyárat és egy malátafeldolgozó üzemet épít a sörgyára mellé, és a 25 millió euró értékű összberuházásra magyar kormányzati támogatást kapott. Lénárd András az interjúban elmondta, hogy a magyar adófizetők támogatásával megépített malátagyár termelésének egy részére együttműködési megállapodást kötöttek. Ami nem kell az Igazi Csíki Sör előállításához, azt megveszi a rivális Heineken.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom