Továbbra is marad a kétszámjegyű bérnövekedés

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője kiemelte: a továbbra is kifeszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan intenzív marad, a képzett munkaerő hiánya gyakorlatilag a gazdaság minden szektorában érzékelhető az utóbbi 2 évben.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője szerint a bérek kétszámjegyű növekedése jövőre is fennmarad, amelyet a gazdasági növekedés, a szociális hozzájárulási adó júliusban megtörtént csökkentése, valamint a beruházások magas szintje támogat, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a külső környezet kedvezőtlen alakulása kockázatot jelent.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője is úgy látja, hogy továbbra is kitart a kétszámjegyű bérnövekedés a magyar gazdaságban.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom