3 napos Tispol ellenőrzést tartottak Hajdú-Bihar megyében a rendőrök

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrök elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok sofőrjeit ellenőrizték.

Az M3-as autópálya Hajdú-Bihar megyei szakszán a rendőrök 2018. február 28-a és március 2-a között TISPOL „European Operation Truck & Bus” elnevezésű fokozott ellenőrzést végeztek. Ennek keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidők megtartását, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az akció során az egyenruhások 5 külföldi sofőrt – gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – előállítottak, 38 járművezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzés kiterjedt a közlekedési balesetek megelőzésére, a zavartalan közlekedés biztosítására, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelésére.

A rendőrség továbbra is fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy a gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom