A Boldog ügy Debrecenig is elér

Debrecenig érnek a Boldog-ügy szálai – ezt állítja a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. Szerinte egy helyi székhellyel rendelkező cég dolga volt, hogy a kétesnek tűnő pénzügyi ügyletek mögé megfelelő papírokat biztosítson. A cég állítólag milliókat kapott a tanácsadásért. Debrecen önkormányzata közleményében kijelentette, hogy a céggel nincs kapcsolatuk – írja az atv.hu.

Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője állítja, hogy olyan információk jutottak a birtokába, melyek szerint egy helyi cég is érintett a Boldog-ügy néven elhíresült ügyben. Állítása szerint a cég vezetőjét már letartóztatták Budapesten.

„Debköz kft-nek rendkívül sok debreceni vonatkozása van. egyrészt debreceni maga a cég, debreceni a tulajdonos és az ügyvezető is és mindemellett Debrecenben, debreceni cégek, akár az önkormányzati cégekkel is szerződésben állt ez a cég több esetben. Erre leszünk kíváncsiak, hogy melyek ezek a szerződések”– véli a DK önkormányzati képviselője.

Az önkormányzat Varga felvetéseire közleményben reagált, melyben azt írták, hogy nem voltak kapcsolatban a hírbe hozott céggel. a képviselő szerint azonban van mit kivizsgálni a városban.

„Mi attól tartunk, hogy ha elkezdjük ezt az ügyet kapargatni, megnézzük, hogy egyáltalán mi is van itt a háttérben, akár Debrecen, a debreceni cégek, az önkormányzat cégei, vagy vagyonkezelő cégei vonatkozásában, akár nagyon félünk attól, hogy itt is hasonló ügy derülhet ki, mint akár Szolnok megyében”- mondta Varga.

Az önkormányzattól kapott válasz szerint a város megbízásából az érintett kft egyetlen közbeszerzési eljárásban nem vett részt. Pár sorral lejjebb a közleményben azt írják, hogy a Latinovits Színházzal kapcsolatban közbeszerzői szakértő feladatokkal bízták meg a céget, azonban ezt a megállapodást megszüntették.

atv.hu

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom