A debreceni katonák pont oda mennek ahová az Irániak rakétát lőttek

A Pentagon szerint Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki, és nem is egy, hanem két iraki támaszpontra, az Az Ain al-Aszad bázisra és az erbílire.

A CNN hírtelevízió kurd biztonsági tisztekre hivatkozó értesülései szerint az iraki Erbílre kilőtt, összesen két iráni ballisztikus rakéta közül az egyik fel sem robbant.
Úgy tudják,  az egyik rakéta a kurdisztáni Erbíl nemzetközi repülőtere mellett csapódott be, de nem robbant fel. A másik rakéta pedig Erbíltől mintegy 33 kilométernyire nyugatra csapódott be, és nem okozott sebesüléseket.

Jelenleg hozzávetőleg ötezer amerikai katona teljesít szolgálatot Irakban, a nemzetközi erők részeként kétszáz magyar katona is szolgál Irakban, épp Erbíl városában.

A Honvédelmi Minisztérium reggeli közlése szerint az iraki koalíciós táborokat érintő rakétatámadásokban nem sérült meg magyar katona.

A közlemény szerint a honvédek biztonsága érdekében a Magyar Honvédség megtette a szükséges intézkedéseket.

Debreceni katonák jelenleg nincsenek Irakban, de épp készülnek az ázsiai országba – írta meg tegnap a Dehir.hu.

Sárkány Beáta, a debreceni Bocskai dandár kommunikációs tisztje a Dehir érdeklődésére közölte, jelenleg az dandár állományából nem teljesít szolgálatot katona Irakban,

ugyanakkor betervezett feladatok alapján a Bocskai dandár fogja adni az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens következő váltásának állományát.

A katonák több hónapos felkészítése jelenleg is folyamatban van,

a kontingens kiutazását – amennyiben más irányú döntés nem születik – 2020 első negyedévében tervezik.

A Honvédelmi Minisztérium a közmédia érdeklődésére azt közölte hétfőn, hogy a magyar katonák – a megfelelő műveletbiztonsági intézkedések mellett – továbbra is végzik Irakban a részükre meghatározott feladatokat.

A tárca hangsúlyozta: a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség illetékes szakemberei folyamatosan, kiemelt figyelemmel kísérik és elemzik az Irakban kialakult helyzetet, melynek során elsődleges szempont a magyar katonák biztonságának garantálása.

Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter a Kossuth Rádióban úgy nyilatkozott, Magyarországnak Irakkal van együttműködési megállapodása. Ha azt kérik, hogy vonják ki a magyar katonákat, akkor megteszik, de addig a feladat megmarad- tudtuk meg a Dehir től

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom