A kormanypárti képviselők is felajánlották áprilisi tiszteletdíjukat a debreceni segélyalapba

A nehéz helyzetben lévők megsegítése érdekében Papp László polgármester kezdeményezésére létrejött a Debrecen Városi Segélyalap. A segélyalaphoz a város költségvetéséből húszmillió forintot biztosítanak, Papp László pedig az áprilisi fizetését ajánlotta fel az alapba.

A kezdeményezéshez a debreceni Fidesz-KDNP frakció minden képviselője csatlakozott, és felajánlotta az áprilisi tiszteletdíját a támogatási alap céljára.

A segélyalapba fél nap alatt számos cég és magánszemély utalt már támogatást.

„Frakciónk számára fontos, hogy az anyagi támogatáson túl minden segítséget megadjunk azok számára, akiknek szüksége van rá. Cselekedni akarunk, így önkéntes munkánkkal is szolgáljuk Debrecen polgárait. Képviselőink már ezen a héten elkezdték a Debreceni Karitatív Testülettel az önkéntes munkát, melynek keretében segítjük a nehéz helyzetben lévőket, valamint védjük és óvjuk a debreceni szépkorúak egészségét. Vigyázzunk egymásra, és aki teheti, maradjon otthon” – mondta Papp Viktor frakcióvezető.

A városi segélyalap:

Az elkülönített bankszámla neve: DMJV-DEBRECEN VÁROS SEGÉLYALAP
• Elkülönített bankszámla száma: 11738008-15461009-11440008
• A számlatulajdonos neve: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat
• A számlatulajdonos címe: 4024 Debrecen, Piac utca 20.

Aki adományozni szeretne, az munkanapokon 8 és 16 óra között a következő telefonszámon érdeklődhet: +3652/511-470

Az önkormányzat emellett létrehozta a koronavírus telefonos információs ügyfélközpontot, főként az időseknek próbálnak segíteni, akik nem tudnak másokra számítani.

Aki 12 óráig jelzi igényét, azoknak még aznap tudnak a bevásárlásban segíteni, aki délután jelentkezik, azoknak másnapra szállítanak.

Ezek a telefonszámok 8 és 16 óra között hívhatók:
517-768, 517-614, 517-631.

Forrás Dehír

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom