Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    12°C
     

A legnépszerűbbek között a Debreceni Egyetem

A legnépszerűbbek között a Debreceni Egyetem

Emelkedett az általános eljárásban felvételt nyert elsőévesek száma az előző évhez képest: 6621-en kezdhetik meg tanulmányaikat a 2018/19-es tanévben a Debreceni Egyetemen. A legmagasabb ponthatárok a Bölcsészettudományi és a Gazdaságtudományi Karon voltak.

Már az elsőhelyes jelentkezések száma alapján várható volt, hogy – az elmúlt 5 év tendenciáját folytatva – idén is nő a felvettek száma az általános eljárásban. Az adatok ismeretében pedig már biztosra vehetjük, hogy az egyetem közössége az új hallgatókkal ismét megtölti majd a Nagyerdei Stadiont az egyedülálló tanévnyitó show-n, a yoUDay-en szeptemberben – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes a 2018-as felvételi eredményeket ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

A tavalyinál 4 százalékkal többen, összesen 6621-en jutottak be a Debreceni Egyetemre, közülük 5412-en állami ösztöndíjas, 1209-en pedig önköltséges formában tanulhatnak szeptembertől. Alapképzésre 4243, mesterképzésre 1010, osztatlan képzésre 840, míg felsőoktatási szakképzésre 528 hallgatót vettek fel. A legtöbb elsőévest a Gazdaságtudományi, a Bölcsészettudományi, a Természettudományi és Technológiai, valamint a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar iskolázza be a következő tanévre.

(unideb.hu)

 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook