Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    30°C
     

A Jobbik IT a fiatalok közéleti szerepvállalására buzdít

 Kassay Boglárka, az Ifjúsági Tagozat debreceni elnöke kiemelte: azért indítjuk útjára ezt a kezdeményezést, mert úgy érezzük, hogy a köznevelésben résztvevő hozzávetőlegesen egymillió fiatal szavai, észrevételei nem találnak meghallgatásra. Hozzátette: kampányunk illeszkedik a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációjához, hiszen az egyik témakör éppen az oktatás területén lévő hiányosságokra fókuszál. Célunk az is, minél több fiatalhoz juttassuk el a jelenlegi köznevelési rendszerrel kapcsolatos kritikáinkat, valamint a saját programunkat, elképzeléseinket – húzta alá.

Majd azt közölte: lehetőséget kívánunk adni a fiataloknak, hogy az oktatás, de akár más, az ifjúságot érintő kérdésekben is elmondhassák a véleményüket, parlamenti képviselőink pedig vállalták, hogy ezek közül minél többet elmondanak az Országgyűlésben. Kitért rá: nem csupán annyi a célunk, hogy a hozzánk eljutott véleményeket továbbítsuk a kormány felé, hanem a beérkezett válaszokat összesíteni fogjuk, és a fiatalok között legnépszerűbb pártként vállaljuk, hogy folyamatosan napirenden tartjuk ezeket a problémákat, amíg azokra megfelelő megoldás születik.

Molnár Gábor a Jobbik Ifjúsági Tagozatának megyei elnöke arról beszélt: fontos ez a kampány, hiszen ez a korosztály a legnagyobb kárvallottja az elmúlt 25 év MSZP és Fidesz által előidézett, folyamatosan romló köznevelési rendszerének, és a jelenlegi káosz is nekik köszönhető az oktatásban. Majd néhány példát említett: a diákok túlterheltek, túl sok a tananyag, túl sok az óraszám, a tanárok ahelyett, hogy kizárólag a fiatalok minél magasabb szintű nevelésével foglalkozhatnának, sajnos érthetően a saját problémáikkal vannak lekötve, úgy mint adminisztratív terhek, eszközhiány, leterheltség.

Így folytatta: a pedagógusok a diákokon kísérleteznek azokkal az új tankönyvekkel, amelyek hemzsegnek a hibáktól, sokszor nem adottak a megfelelő tanításhoz vagy akár a testneveléshez szükséges körülmények, a változó érettségi vagy épp felvételi követelmények pedig lehetetlenné teszik a tervezést a középiskolások számára.

A kampány részleteivel kapcsolatban elárulta: sok tízezer fiatalhoz fogunk eljutni egy internetes kampány keretén belül, egy weboldalt indítunk, (jobbikit.hu/hallasdahangod) kihasználva azt, hogy a Facebook közösségi portálon nagyon komoly követői számmal rendelkezünk. Helyi tagozataink, tagjaink segítségével személyesen is több száz településen fogunk szórólapozni, megszólítjuk a fiatalokat, és százezernél is több szórólapon fogjuk kikérni a véleményüket – fűzte hozzá.

A kampányunk célja az is, hogy az ifjúságot ráébresszük arra, hogy ki kell állniuk saját magukért, el kell mondaniuk a véleményüket az őket érintő döntésekről, mert csak így lehet változást elérni – hangsúlyozta a Jobbi IT megyei szervezője. Végül így zárta: a közöny, az érdektelenség csak rosszabb helyzetet eredményezne, ezért nekünk, fiataloknak, kötelességünk harcolni a jövőnkért.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook