Select Page

  • Debrecen időjárása
    Főleg felhős
    13°C
     

A McDonald\’s tagadja, hogy megtévesztette volna a fogyasztókat

A McDonald\’s tagadja, hogy megtévesztette volna a fogyasztókat

A gyorsétterem-hálózatra szerdán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 15 millió forintos bírságot szabott ki. A versenyhatóság megítélése szerint ugyanis a McDonald\’s egyes termékei népszerűsítésekor megtévesztette a fogyasztókat. Az átlagos fogyasztó számára a GVH szerint nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst hanem például darált bőrt tartalmaznak.
   
A gyorsétterem-hálózat szerdai közleménye szerint a McDonald\’s a versenyhivatali eljárás során bebizonyította, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően járt el. Ez azt jelenti: valamennyi idevonatkozó belföldi és uniós jogszabályt betartva hirdette és értékesítette termékeit.

   
A McDonald\’s továbbá azonnali helyreigazítási kérelemmel fordul a GVH-hoz, ugyanis a versenyhivatal a cég véleménye szerint tévesen tette közzé, hogy a panírozott, és a csirkemell csíkok nevű termékek darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak csirkebőrt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel – állapítja meg a közlemény.

   
A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően – jelzik a tájékoztatásban.

MTI

a kép illusztráció

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook