Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Adófizetés Debrecenben: helyi adók befizetési határideje 2018 március 19.

Adófizetés Debrecenben: helyi adók befizetési határideje 2018 március 19.

2018. március 19-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni a helyi iparűzési adó, az építményadó és a gépjárműadó első féléves részletét – hívja fel az érintettek figyelmét Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya.

A bankszámlanyitásra kötelezett adózóknak fizetési kötelezettségüket banki átutalással kell teljesíteniük. A többi adózónak átutalási postautalványon (csekken) is lehet fizetni. Az ehhez szükséges csekkeket az adóügyi osztály már kiküldte az érintetteknek.

A március 19-én indított utalások, illetve csekkes befizetések határidőben történő befizetésnek minősülnek. Késedelmes fizetés esetén késedelmi pótlék kerül felszámításra, melynek mértéke minden naptári napra a jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.

Újdonság, hogy az önkormányzati adóhatóság felé is kötelező az elektronikus ügyintézés a gazdálkodó szervezeteknek, azaz a cégeknek, és azon egyéni vállalkozóknak, akik az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában szerepelnek. Az elektronikusan beküldhető nyomtatványokat ITT lehet elérni.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook