Aquaticum-belépőt kapnak a debreceni véradók

Minden donor Aquaticum-belépőt kap március 10-én a légimentők kiállítására kitelepülő véradáson a debreceni Ifjúsági Házban, sőt az előttünk álló héten nagyobb kuponnapon, majd Playit Show-n is várják a segítő szándékú embereket a vöröskeresztesek.

Két hosszú hétvége áll előttünk a következő négy hétben a március 15-i ünnep, majd a húsvét miatt. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai arra kérik a donorokat, hogy ha tehetik, menjenek el a lakóhelyük vagy munkahelyük közelébe kitelepülő véradásokra. Különleges alkalmakkal is várják a donorokat: március 9-én 13:00 és 18.00 óra között a debreceni Csapó utcai bevásárlóközpontban (a Fórumban), ahol kuponnapot tartanak a szervezők. Életet mentenek a Légimentés története című kiállítás megnyitóján a debreceni Ifjúsági Házban március 10-én, mert a légimentő hősök a mindennapok csendes hőseit is meghívják a Vöröskereszt 11.30 és 13.30 közötti véradására. Senkit sem engednek haza üres kézzel: minden donor Aquaticum-belépőt kap.

 

 

Nem csak digitális, valós hősök

 

 

Nem csak virtuálisan, hanem a való életben is hősökké válhatnak a Playit Show felnőtt látogatói a Főnix Csarnokban március 11-én, hiszen 10.00-től 14.00 óráig véradással költözik ki a Vöröskereszt a digitális játékok napjára. A helyszínen a véradók 21. századi technikával egyéni pólót készíttethetnek maguknak: a helyszínen rajzolt grafikájukat pólóra vasalják a szervezők – s ezért a donoroknak nem kell fizetniük. Az országot beutazó Playit Show mindegyikén tartanak véradást a vöröskeresztesek és a szervezők. Céljuk, hogy a körút végére 1800 életet mentsenek meg.

 

A véradások azonban nem állnak meg a megyeközpontban, a hideg napokban is házhoz mennek megyeszerte: a következő 7 napban Berettyóújfaluban, Tiszagyulaházán, Újtikoson, Tiszacsegén, Ebesen, Újszentmargitán. Biharkeresztesen, Hajdúdorogon tart nyilvános véradást a Vöröskereszt megyei szervezete.

Ezen kívül munkahelyek alkalmazottaihoz, középiskolák és egyetemi karok diákjaihoz is kiköltöznek véradással.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom