Select Page

  • Debrecen időjárása
    Főleg felhős
    1°C
     

Aranyvasárnap a kardvívóknál Battai Sugár Katinka vezetésével

Aranyvasárnap a kardvívóknál Battai Sugár Katinka vezetésével

Nagyszerű hétvégét zártak az Interfencing DSC és a TFSE vívói a hétvégi serdülő (U15) országos bajnokságon. Egy arany- és egy ezüstérem mellett egy negyedik és egy hetedik helyet szereztek a budapesti megmérettetésen.

A tavalyi nyár végén kiváló döntésnek bizonyult Patócs Ákos és Dávid László cívisvárosi vívómesterek döntése, miszerint együtt folytatják. A magyar vívásban is unikumnak számító kétlaki (a csapat egyik fele Budapesten, a másik Debrecenben készül) vívócsapat ezúttal a serdülők országos kardbajnokságán robbantott. Battai Sugár Katinka a női kardvívók mezőnyét uralta egészen a döntőig, ahol szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, így újabb ezüstéremmel gazdagította éremkollekcióját. Katus Donát a fiúknál jutott döntőbe, és végzett a nagyon előkelő hetedik helyen.

A vasárnapi csapatversenyeken, 19-re húztak lapot az edzők és a bejött a döntésük. Előbb a fiúk jutottak el a final four-ig, ahol végül a negyedik helyet húzták be a még újonc korosztályú vívók. Majd ellenállhatatlan vívást bemutatva a lányok jutottak döntőbe. A fináléban az újfent fantasztikusan vívó Battai vezetésével, az esélyesebbnek vélt Vasas csapatát verve szerezték meg az aranyérmet.

Sápi Máté, az Interfencing DSC elnöke nagyon örült a hétvégi eredményeknek. -Büszke vagyok a vívóinkra és a mestereinkre egyaránt. Az elmúlt időszak egyik legjobb döntése volt a részünkről, hogy azokat a vívómestereket tudtuk alkalmazni, akik eddig is nagyon sokat tettek és a mai napig tesznek a cívisvárosi vívósportért. Egyesületünk alapelve az, hogy a legprofibb, legképzettebb mesterek foglalkozzanak a sportolókkal már attól kezdve, hogy a gyermek átlépi a vívóterem küszöbét. A minőségi munka pedig, kitermeli a tömeget. Jelentem az elv működik, a Hatvani István Általános Iskolában kitehetjük a megtelt táblát.

Dávid László szerint egy nehéz időszakot sikerült lezárni ezzel a csapatarannyal. „Sugi az egész évet kisebb-nagyobb sérülésekkel tudta le, ezúttal azonban minden klappolt. Az egyéniben az elődöntőig hat csoport- és három táblamérkőzésen mindösszesen 9 találatot kapott. Fantasztikusan vívott a csapaton is, megérdemelten nyertünk. Talán az aranynál is jobban örülök annak, hogy közben párbajtőrözőink is remekül helyt álltak a békéscsabai Olimpicin. Nyisztor Sanyi és Tardi Ottó barátaim munkája kezd beérni. Gratulálok mindenkinek.”

A fiatal vívóegyesület tehát nem ismer megállást. A legnagyobb odafigyeléssel foglalkoznak már a legkisebbekkel is, aminek következtében két városban is teltházas edzéseket tartanak. Az eredmény természetesen nem marad el. Csak így tovább!

 

Döntős eredmények:

Serdülő Egyéni Országos Bajnokság Női kard

2. Battai Sugár Katinka

Serdülő Egyéni Országos Bajnokság Férfi kard

7. Katus Donát

 

Serdülő Országos Csapat Bajnokság – Női kard

1. TFSE (Battai Sugár Katinka, Kováts Kata, Tóth Lilána, Wladimír Véda)

Serdülő Országos Csapat bajnokság – Férfi Kard

4. TFSE (Bányay Marcell, Katus Donát, Kotsis Márton, Tóth Bertalan)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook