Balesetet okozott, majd elmenekült a helyszínről

Balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott az a férfi, aki a rendőröknek először tagadta, majd beismerte felelősségét.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 42 éves férfival szemben.

A férfi 2017. december 29-én 16 óra 30 perc körül Hajdúböszörményben, a Dorogi utcában közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amikor hátulról nekiütközött egy kerékpárosnak. A baleset során a biciklis elesett és megsérült. A járművezető az ütközés után nem állt meg és nem nyújtott segítséget, hanem elhajtott a helyszínről.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a gépkocsit és annak sofőrjét, akit kihallgattak. A debreceni férfi először azt mondta, hogy ellopták a gépkocsiját és egy ismeretlen okozhatta azzal a balesetet, de később beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a járművezetés előtt alkoholt fogyasztott.

A rendőrök 2018. április 12-én vádemelési javaslattal fejezték be a K. Istvánnal szemben folytatott nyomozást, amelynek iratait megküldték az illetékes járási ügyészségnek, ahol feljelentést tettek a férfival szemben hamis tanúzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom