Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Baráti áron is lesz tábor Debrecenben

Baráti áron is lesz tábor Debrecenben

Debrecenben idén nyáron is szinte minden gyerek számára megtalálhatjuk az ideális tábort: a sport – és környezetvédelmi táborokon kívül robotikával és különböző művészeti ágakkal is megismerkedhetnek az iskolások. Ezeknek a táboroknak a díja körülbelül huszonöt- és harmincötezer forint körül mozog, nem beszélve arról, ha a testvéreket is be kell fizetni.

A DMK nyári táborai már tizenháromezer forinttól elérhetőek. Városunk kiváló szakemberei, pedagógusok, népi iparművészek, edzők, művésztanárok foglalkoznak a táborozókkal. De van köztük Európa bajnok tenisz edző és csillagász is.

A Debreceni Művelődési Központ, illetve az elődintézménye az Újkerti Közösségi Ház közel 30 éve szervez napsugár táborokat a nyári szünidőben. A DMK táborainál – az életkornak megfelelően – középpontban a kreativitás, a játék, a sport és a természet. Kis létszámú csoportokban, családias, baráti hangulatban tölthetik a vakációt a gyerekek.

DMK táborok 5 helyszínen zajlanak majd a városban:

Az egyik közkedvelt helyszín a Tímárház, ahol a Kisbojtár népművészeti és a Tekergető kézműves táborok június 22 – augusztus 7-ig hetente folyamatosan indulnak. Ugyanitt egy új és izgalmas táborba is várják az iskolásokat: július 20-tól a Lovagi táborban a középkor hangulatával, fegyvereivel, táncaival, dalaival, illetve a lovagi tornával ismerkedhetnek meg.

Az Újkerti Közösségi Házban legnépszerűbb évek óta az állatbarát és a csillagász tábor. De lesz itt angol nyelvű játéktábor és agyagformázó – fazekas, valamint kézműves és képzőművészeti tábor is június 22 – július 24-ig. Az állatbarátok naponta ellátogatnak az Állatkertbe, ahol közelebbről is találkozhatnak az ott élő állatokkal.

A Kismacsi Közösségi Ház hatalmas zöld udvarával és sportpályájával, nyáron is hűs belső nagy tereivel, kiváló feltételeket nyújt a vakációzóknak. Itt június 15 – július 31-ig táborozhatnak. Az elmúlt évben nagy sikerű, kedvelt tenisz táborokat (mazsola, napraforgó) kezdőknek és haladóknak is ajánlják. Kiváló edzők – köztük – Európa bajnok is van – tanítják a gyerekeket. Az ide jelentkezőknek a felszerelést is biztosítják, valamint korszerű kondi gépeken fejleszthetik fizikai képességüket. A napi 4 x 60 perces edzések mellett vidám szabadidős és játékprogramokon vehetnek részt a táborozók.


Kismacson még izgalmasnak ígérkezik a lovagi tábor, aminek a végén a szülőket lovagi bemutatóra és közös főzésre is meghívják a szervezők.

Azok a gyerekek pedig, akik örömüket lelik az alkotásban a Míves Művészeti Tanodában számos képzőművészeti technikát kipróbálhatnak a sok-sok szabadtéri játék mellett.ebbe a szép környezetbe várják táborozni azokat a 7 -12 éves gyerekeket is, akik speciális nevelést igényelnek. A szín – világ fejlesztő táborban szakember foglalkozik velük. Örömteli lehet a nyári vakáció számukra is, hiszen játékosan egyéni és kiscsoportos formában fejleszthetik koncentrációs és kommunikációs képességüket, figyelmüket, kézügyességüket.

A Homokkerti Közösségi Ház ugyancsak kiváló adottságokkal és feltételekkel rendelkezik a táborozáshoz is. Szép udvara, korszerű nagy belső terei és kiváló szakemberek várják ide a gyerekeket a Homokkerti városrészből és az egész városból is. Itt július 13-tól „Ügyes kezek” kézműves tábort szerveznek a kisiskolásoknak.

Különleges és izgalmas napokra, illetve hetekre számíthatnak a Józsai Közösségi Ház „Szivárvány” kézműves és hagyományőrző táboraiba jelentkezők is. A környék természeti és épített értékeit gyalog és szekéren ismerhetik meg a gyerekek. De lesz itt lovaglás, játékos vetélkedők, táncház, természetes anyagokból tárgykészítés, struccfarm és banánültetvény látogatás is a június 29 – július 17-ig tartó 1 hetes táborokban.

A részvételi díjak: 13.000 – 15.000 Ft / fő / hétfőtől – péntekig.
A tenisz táborok hétfőtől szombatig tartanak és ezek 20.000.- Ft-ba kerülnek. A részvételi díjak magukba foglalják a szakmai foglalkozások, illetve táborvezetők díját, a felhasznált anyagok költségeit, az egyéb szolgáltatások díját, valamint a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna).

A jelentkezéssel kapcsolatban bővebben itt olvashatunk.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook