Select Page

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    21°C
     

Bölcskei Gusztáv szavai szerint Isten a fényt hozta el a sötétben járó népnek

Bölcskei Gusztáv szavai szerint Isten a fényt hozta el a sötétben járó népnek

“Isten karácsonykor ránk mosolygott, elhozta a fényt a sötétben járó népnek” – mondta a püspök. “A sötétség bizonytalanságot szül, a sötétben az ember nem tudja pontosan, hol a helye, hogy mi vár rá a következő években, és hogy kik azok, akik szembe jönnek vele. De Isten karácsonykor elhozta a fényt, hogy észrevehessük azokat is, akik félnek vagy reményvesztettek” – üzente a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.     

“Legyen vége a sötétségnek! Minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg égjen el, és váljék a tűz martalékává!” – idézte Isten karácsonyi üzenetét. 

“Amikor Isten elhozza a fényt, akkor az ember nem csak sötétben látó lesz, megszűnik sötéten látónak lenni” – mutatott rá Bölcskei Gusztáv a templomot zsúfolásig megtöltő hívek előtt. – Olyannak – hangoztatta -, aki mindig az aktuális bűnöst, a bűnbakot keresi a világban, azt, akire rá lehet fogni a rossz dolgokat. A csillag azért jelent meg a szenteste sötétségében, hogy az ember odataláljon, ahová kell – fogalmazott a püspök.

Kiemelte: karácsonykor az Isten tiltakozott az embert megnyomorító, megalázó helyzet ellen, és kinyilvánította akaratát, hogy “legyen vége a sötétségnek”. Addig azonban, amíg az ember nem fogadja el Isten dicsőségét, nem talál békességet. Addig marad a sötétben – figyelmeztetett. “De ha ezt a békességet tovább tudjuk adni, szétosztani egymás között, akkor érezzük Isten ránk sugárzó mosolyát. A sugárzó isteni világosság közelében lenni pedig jó” – mondta.     

Bölcskei Gusztáv áldott karácsonyt kívánt az egybegyűlteknek, majd az istentisztelet a hagyományos úrvacsoraosztással ért véget.

forrás: MTI 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook