Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Bűncselekmények megelőzése a vásárban

Bűncselekmények megelőzése a vásárban

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a „Házhoz megyünk” program keretében Debrecenben, a Tavaszi Országos Kirakodóvásáron várták a lakosságot.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2018. május 12-én és 13-án részt vettek a debreceni Tavaszi Országos Kirakodóvásáron.

A rendőrök különös figyelmet fordítottak az időseket érintő bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek ismertetésére és a fiatalok bűnelkövetővé válásának megelőzésével kapcsolatos tájékoztatásra.

Az érdeklők megismerkedhettek a sérelmükre leggyakrabban elkövetett zseblopások, „trükkös” lopások, csalások, betörések elkövetési formáival, megelőzési módszereivel és további vagyonvédelmi lehetőségekkel. A fiatalok figyelmét elsősorban az online élettér veszélyeire és az életvezetési problémákra, legfőképpen a szerfogyasztó magatartás ártalmaira hívták fel a rendőrök, akik játékos feladatokkal is várták őket.

Az érdeklődők a „BikeSafe” elnevezésű program keretében kerékpárjaikat is regisztrálhatták. A központi adatbázis előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár eltulajdonítása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook