Cívisporta emlékpont avatása Debrecenben

civisporta.hu online helytörténeti portál szerzőinek köszönhetően a város újabb emblematikus pontja kap „Cívisporta emlékpont táblát”.

A Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatti Borozó – Belvárosi Borkóstoló néven – 1957. április 30-án nyílt meg, a városban legrégebben, folyamatosan működő vendéglátóhelyként azóta is a kulináris élvezetek mellett irodalmi, képzőművészeti programokkal várja a vendégeket.

A Borozó történetéről bővebb információ olvasható a http://civisporta.hu/emlekpont/emlekpont2.html oldalon.

A Cívisporta emlékpont tábla avatásának időpontja: 2020.január 24. péntek 14 óra

Helyszín: Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám, Borozó

Három lelkes debreceni kutató, Balogh Tamás Zoltán történész, valamint a Podmaniczky-díjjal is elismert Balogh László és Dr. Horváth Péter 2017-ben indította útjára online helytörténeti portálját. A civisporta.hu elsősorban a debreceni és a városhoz kötődő kulturális, illetve helytörténeti értékekről szóló legújabb kutatási eredmények közzétételét tartja legfontosabb célkitűzésének. Működésük legújabb területe a Cívisporta emlékpontok megjelölése.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom