Csodaszép kezdeményezés: a békéért fociztak Debrecenben

A sport és a béke került a középpontba az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban december 2-án. A „Gyermekfutball a békéért” elnevezésű, nemzetközi szociális ifjúsági projekt keretében ugyanis barátságos gyermekfutball mérkőzést szerveztek a városban.

A projekt célja az egészséges életmód népszerűsítése mellett az magyar-ukrán baráti kapcsolatok erősítése is, a gyermeksporton keresztül.

A barátságos mérkőzés előtt köszöntőt mondott Ljubov Nepop ukrán nagykövet, valamint Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere is.

A háború sújtotta Kelet-Ukrajnából érkezett fiatalok az Olasz focisuli játékosaival mérték össze tudásukat. Az esemény megnyitóján Barcsa Lajos alpolgármester azt mondta: a város fontos stratégiai partnerként tekint Ukrajnára, az ide látogató keleti szomszédainkat pedig mindig szívesen látják a városban.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom