Debrecen Város felhívása!

Kérünk mindenkit, hogy ne csoportosan és a lehető legkevesebb alkalommal menjen bevásárolni, hogy csökkentsük a találkozások számát! Ha lehet, inkább gondoljátok át, hogy mire van szükség és azt egyszerre vegyétek meg, ne pedig minden nap egy-egy terméket.

A koronavírus miatt rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet elrendelő 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet kihirdetése óta a vírus terjedésének lassítása érdekében – a rendezvények létszámkorlátozásán túl – újabb rendkívüli, a csoportosulásokat korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött a Kormány a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletben.

Vendéglátó üzletben – a foglalkoztatottak kivételével – tilos 15.00 és 06.00 óra között tartózkodni. Vendéglátó üzletben a vásárolni kívánt élelmiszer megrendelése, átvétele, a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan a tartózkodás 15.00 óra után is megengedett.

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó zenés, táncos rendezvény helyszínén is tilos tartózkodni, a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül!

Üzletben – a foglalkoztatottak kivételével – tilos 15.00 és 06.00 óra között tartózkodni! Kivétel ez alól az élelmiszert, illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyagtöltő-állomás és a dohánybolt.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, azok megszegése szabálysértési, illetve büntetőjogi következményt von maga után a vásárló és a vendég vonatkozásában is!

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2020. március 18-tól a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatban telefonos ügyfélközpontot működtet, ahol kizárólag a Debrecen polgárait érintően meghozott intézkedésekkel kapcsolatban lehet felvilágosítást és segítséget kérni munkanapokon – hétfőtől péntekig – 8.00 és 16.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631.

Forrás Debrecem

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom