Drágul a vonatközlekedés

2013. május 15-től a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén gyorsvonati pótjegy váltása kötelező. – olvasható a mav-start.hu – n.

Egyes hazai vonatokra tehát az utazás napjára érvényes menetjegy mellett egy pótjegyet is meg kell váltania az utasoknak, a gyorsvonati pótjegy azonban ülőhelyet nem biztosít. A rendelkezés a bérlettel utazókat nem érinti, ára az utazás távolságának megfelelően kerül kiszabásra.

Kiegészítőjegyet a fővárosból Sopronba és Szombathelyre gyorsvonaton, Miskolcra, Sátoraljaújhelyre, Debrecenbe és Nyíregyházára sebesvonaton utazóknak kell váltaniuk, valamint felárasan vehetők igénybe a megyeszékhelyekről a Balatonra közlekedő gyors és sebesvonatok.

A felárakból származó bevételeket a MÁV-START Zrt. a minőségi szolgáltatásokat nyújtó vasúti kocsik megújítására fordítja.

Az új feláras rendszer egyelőre még kevéssé ismert a vonatközlekedést választók körében, ennek ellenére május közepétől már büntetésre számíthat, aki az érintett vonatra nem vált pótjegyet.

További információ: http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1517f9063ba775

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom