Select Page

  • Debrecen időjárása
    Főleg felhős
    23°C
     

Egyre többen választják a Debreceni Egyetemet

Egyre többen választják a Debreceni Egyetemet

A 2018-as felvételi jelentkezési adatok szerint az idén tovább nőtt a DE-re jelentkezők száma. Az intézményt csak az ELTE előzi meg.

A Debreceni Egyetemen tovább emelkedett az első helyes jelentkezések száma, több mint 2%-kal. A ma bejelentett adatok szerint 8804-en szeretnének a debreceni intézményben tanulni szeptembertől. Ezzel az eredménnyel a jelentkezések száma alapján a második legnépszerűbb hazai egyetem a debreceni.

– A Debreceni Egyetem vonzereje az idei jelentkezési adatokban is megmutatkozik. Az elmúlt években rendre jobb eredményt érünk el az országos átlagnál, így folyamatosan erősítjük jelenlétünket a hazai felsőoktatási intézmények élvonalában – hangsúlyozta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Jelentősen növekedett a felvételizők aránya a Gazdaságtudományi, az Informatikai, valamint a Műszaki Karon, ahol a növekedés meghaladta a 10 százalékot. Ennek megfelelően alakultak a legnépszerűbb képzési területek is: a hagyományosan közkedvelt orvos- és egészségtudományi mellett a gazdaságtudományi, a műszaki képzéseket, a pedagógusképzés szakjait jelölték meg a legnagyobb számban.

A legtöbben idén az általános orvos, a gyógypedagógia, az ápolás betegellátás, a gazdálkodási és menedzsment, a  programtervező informatikus, a pszichológia szakokra jelentkeztek, de sokan jelölték meg az óvodapedagógus, a gépészmérnök, a gazdaságinformatikus, mezőgazdasági mérnök, illetve a pénzügy és számvitel képzést is.

A jelentkezések e-ügyintézése április 19-én indul.  Ekkortól az E-felvételiben lehet nyomon követni a rögzített adatokat, ellenőrizni a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát, valamint itt lehet majd látni vizsgaeredményeket, a felvételi pontokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot. A még rendelkezésre nem álló dokumentumok másolatának, valamint az egyszeri sorrendmódosításnak a határideje július 11. A ponthatárokat várhatóan július 25-én hirdetik majd ki.

(unideb.hu)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook