Elkerült minket az éjszakai vihar!

Hajdú-Bihart ezúttal elkerülte a viharzóna, ám az ország többi részén ez nem így történt. Országszerte 177 riasztás érkezett a tűzoltókhoz viharkárok miatt, melyeket leginkább az erős széllökések okoztak. A tűzoltóknak 158 alkalommal kellett kidőlt fákat, letört faágakat eltávolítaniuk, 12 épületben keletkezett kár, több helyen a kémények sérültek meg, további hat esetben pedig vizet kellett szivattyúzniuk.

Egy Veszprém megyei településen villám csapott egy épületbe, melyet sikerült is a tűzoltóknak eloltani, habár az ott lévő állatokat nem sikerült kimenekíteni, azok elpusztultak. A legtöbbször Budapesten, Pest és Baranya megyében riasztották a tűzoltókat, Ferihegyen például, a Liszt Ferenc repülőtéren egy órán át a forgalmat is leállították a vihar miatt.

Az előrejelzések szerint, a mai napon folytatódik a többnyire erősen felhős idő, ám eleinte a keleti régióban számíthatunk még napos időszakokra is. Helyenként ezeket továbbra is kísérheti jégeső, felhőszakadás, valamint megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati, délutántól a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon mindössze 19 és 25, a Dunától keletre, viszont még 26 és 32°C között alakul.

 

 

 

forrás: dehir.hu

kép: hirek.sk

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom