Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Főleg felhős
    15°C
     

Esély nap 2011

Esély nap 2011

A programsorozat nem titkolt, legfőbb üzenete, hogy ne ítélkezzünk mások felett a kora, a fogyatékossága, a neme, a szexuális beállítottsága, a vallási vagy hitbéli meggyőződése, a nemzeti, etnikai származása miatt. Mindenki külön egyéniség, és a különbözőségeink tesznek egyedi értékké bennünket.

Az Esély Nap 2011 Országos Fesztiválsorozat Debrecenbe látogatott el a mai napon, ahol rengeteg alapítvány, civil szervezet és intézmény mutatkozhatott be. Vannak állandó program- elemek, mellyel minden fesztivál helyszínen találkozhatnak az érdeklődők. Következő alkalommal Veszprémben, május 6-án, azaz pénteken, a Belvárosi Kossuth utcán.

Ilyen a Civil Piac, melyen a már említett alapítványok, civil szervezetek termékekkel/ szórólapokkal/ kiadványokkal, illetve önkéntes toborzással, programok bemutatásával hívták fel a figyelmet. Emellett a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek termékeinek kiállítása is megtekinthető volt.

Úgynevezett érzékenyítő játékokat is ki lehetett próbálni, melyek a saját élményen alapuló megtapasztalásra irányulnak, kreatívan kialakított ismeret- átadó feladatok, foglalkozások, mint például tesztek, családi vetélkedők, totók, esélyegyenlőségi feladatok.

Színpadi produkciókkal is készültek a szervezők, ahol esélyegyenlőségi csoportok produkcióinak előadásait lehetett megtekinteni. Ennek célja, a tehetségük bemutatása, másságuk elfogadtatása volt. A Romani Design Divatstúdió roma és nem roma modellekből álló csapatának divatbemutatója, valamint a Debreceni Hajdú Táncegyüttes fellépése is tarkította a programsorozatot.

Kerekesszékes tánccsoportokkal, jelnyelvvel, nemzetiségi fellépőkkel ismerkedhetett meg bárki, aki ellátogatott a Fő térre.

Érzékszervek szigete elnevezéssel, fogyatékossággal kapcsolatos érzékszervi játékokat, kiadványokat, speciális eszközöket mutattak be, illetve a kipróbálásukra is lehetősége volt, aminek célja az volt, hogy az emberekben bővítsék a fogyatékossággal kapcsolatos ismereteket. Ilyen volt például a kerekesszékes akadálypálya, vagy a szaglópróba nevű játék is.

Ezt a csodás napot-, amin még az időjárás is kedvezett- az X- faktor második legjobb férfi hangja Takács Nikolas zárta egy félórás koncerttel.

kép: eselynap2011.eu

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook