Fesztelenül–adj vért a fesztiválon

Fiatalos véráramba készül ismét a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete, hisz’ a Campus fesztiválon június 18-19-20-án – csütörtökön, pénteken, szombaton – 13 és 17.30 között véradást szervez, ahogy az az elmúlt években hagyománnyá vált. Idén a fesztiválbejáratnál találják meg a segíteni vágyó fiatalok a Vöröskereszt sátorát.

A véradással a gyógyulásra váró betegek és balesetet szenvedett sérültek  megmentését, gyógyítását segítik a véradók, akik megismerheti saját vércsoportjukat, ingyen eshetnek át egyébként költséggel járó szűrővizsgálatokon (hepatitis-, Aids-, szifilisz- és egyéb ellenőrzéseken).

A szervezők kérik a véradókat, hogy véradás előtt bőségesen fogyasszanak alkoholmentes folyadékot és étkezzenek a napszaknak megfelelően, és hozzák magukkal személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat, lakcímkártyájukat.

Mindenki adhat vért, aki elmúlt 18 éves (s még nincs 65 esztendős), a testsúlya meghaladja az 50 kilogramot, és az elmúlt három hónapban nem adott vért.

Nyáron általában megnő a vérszükséglet az egészségügyi ellátórendszerben, a véradókat pedig nehezebb elérni a nyaralás miatt. A kikapcsolódás helyszínére is szervez véradásokat ezért a Magyar Vöröskereszt és Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom