Finnország 2040-ig betiltaná teljesen a dohányzást

 Finnország nemcsak a kötelező korlátozásokat vezeti be, de elhatározta, hogy 2040-re senki sem fog dohányozni az országban.

Finnország és Svédország eddig az az élen állt, hiszen náluk a legalacsonyabb a dohányosok aránya, de a finnek elhatározták, hogy teljesen kiiktatják a dohányzást. Ennek érdekében rendszeresen emelik a dohánytermékek adóját, szabványosítják a csomagolásokat, betiltják a dohányzást a szabadtéri koncerteken, iskoláknak még a környékén is, játszótereken, vidámparkokban, strandokon, illetve az autókban és lakásokban, ahol kiskorú van, megtiltják az elektromos cigaretták használatát függetlenül attól, van-e bennük nikotin, és nagy mértékű, minden réteget érintő, hatékony támogatást nyújtanak azoknak, akik le akarnak szokni – írja a Lemon.hu.

Mi változik az unióban cigiügyben?

Betiltják a kis kiszerelésű cigarettákat – mert így könnyebb őket megvásárolni a fiataloknak -, az ízesített dohányokat, 2020-ra mentolos cigarettát sem lehet majd kapni, minden csomag cigarettára kötelezően felkerülnek az elrettentő képek mellé a leszoktatási módszer-ajánlók. Arra kötelezik a dohányipari szereplőket, hogy részletes jelentéseket nyújtsanak be termékekben felhasznált összetevőkről. Az elektronikus cigaretták szabályozása során a gyártók-forgalmazók 6 hónapot kapnak, hogy nyilvánosságra hozzák a termékek összes összetevőjét, és ők is további tilalmakra számíthatnak.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom