Fontos bejelentésre készül a magyar Tesco

A lapot az angliai központú kereskedelmi óriáscég egyik képviselője arról tájékoztatta, az intézkedést a napokban fogják bejelenteni, és annak részeként a jövőben megszűnik az éjszakai árufeltöltés az áruházakban, azt a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végzik majd a Tesco alkalmazottai.

Az alapbérek 30 százalékát kitevő éjszakai műszakpótlékon becslések szerint 100-150 millió forintot takarít meg a cég éves szinten, mivel a dolgozók közül mintegy négyezret érintenek az átalakítások.

A lap megkeresésére a Tesco alkalmazottait képviselő szakszervezetek nem erősítették meg a várható lépést, holott arról információink szerint már zajlanak az érdekegyeztető tárgyalások.

A pozsonyi gazdasági napilap, a Hospodárské Noviny online változata pénteken arról cikkezett, hogy a Tesco néhány hónapon belül kivonulhat a kelet-közép-európai régióból. Értesüléseik szerint a szlovák kiskereskedelmi egységei mellett a brit multicég megválna a cseh, a lengyel és a magyar érdekeltségeitől is. Az internetes lap úgy tudja, a Tesco két hónap múlva egy nagy tender meghirdetését tervezi, az aktuality.sk szerint a cseh és a szlovák egységekre már a vevőjelöltek (helyi kereskedelmi vállalatok) is megvannak.

 

 

Forrás: napi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom