Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    16°C
     

Hajdú-Bihar megyében házhoz mennek a rendőrök

Hajdú-Bihar megyében házhoz mennek a rendőrök

Fotó: police.hu

Bűnmegelőzési előadást tartottak a rendőrök Fülöpön és Hortobágyon.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a „Házhoz megyünk” program keretén belül a Fülöpi Falunapon és a hortobágyi Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón várták az érdeklődőket 2018. május 19-én.

A bűnmegelőzési szakemberek különös figyelmet fordítottak az időseket érintő bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek ismertetésére és a fiatalok bűnelkövetővé válásának megelőzésével kapcsolatos tájékoztatásra. Az érdeklődők megismerkedhettek a leggyakrabban elkövetett zseblopások, „trükkös” lopások, csalások, betörések elkövetési formáival, megelőzési módszereivel és további vagyonvédelmi lehetőségekkel. A „Bike Safe” program keretében kerékpár regisztrációra is lehetőség nyílt.

A jó idő beköszöntével sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal nyitva tartják az ajtókat. Javasoljuk, hogy napközben, amikor nem tartózkodnak otthon, a legnagyobb meleg ellenére is zárják be az ablakokat, ajtókat. Az illetéktelen behatolás megakadályozására, az éjszakai nyitott ablak melletti alváshoz is van már megoldás. Biztonságtechnikai üzletekben vásárolhatnak mozgatható, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészüléket, amely a nyitott ablak közelében elhelyezve hangjelzéssel riaszt az esetleges behatoláskor.

Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg megbízható rokonukat, szomszédjukat, hogy levélszekrényüket rendszeresen ürítse ki, ugyanis a megtelt postaláda árulkodó jel a tolvaj számára, hogy senki nem tartózkodik a lakásban. Azt a látszatot kell kelteni, hogy nem őrizetlen a lakás.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook