Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    7°C
     

Irány London!

Irány London!

A tegnapi sajtó tájékoztatón Kósa Lajos polgármester és Váradi József a Wizz air vezérigazgatója bejelentette, hogy létrejött a London és Debrecen közötti légi útvonal. 

A Wizz air 2004-ben alakult meg és azóta több országban is piac vezető lett. Elsősorban a másodlagos repterekről indít járatokat, melyek így költséghatékonyabbak tudnak lenni. Mivel a lakosság 10 százaléka repül utasszállítóval a London és Debrecen között létrejött útvonal könnyen javíthat ezen az arányon. 

Első sorban az egyetemista diákok a célközönség hiszen ők jóval többet utaznak. Az olcsó repülőjegy illetve az, hogy spórolhatnak a vonatjegyen amiért nem kell Budapestig elmenni várhatóan az első években 50 ezren veszik majd igénybe a Wizz air szolgáltatását. Kósa Lajos Továbbá arra is kitért, hogy a Debreceni Egyetemen már évek óta igény mutatkozik a külföldi hallgatók közvetlen utaztatására. Számos norvég és indiai hallgató repülhet Debrecenből egyenesen Lutonba, ahonnan 200 város érhető el. Ezzel az útvonallal gondoltak az egészségturizmus azon belül is a fogászat fellendítésére, valamint az üzletemberek körére, ami a gazdaságra is élinkítőleg hathat. 

A London és Debreceni közti járat valóságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a Wizz Air honlapján már látható a járat. 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook