Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánították Romániában az Új Magyar Gárda egyik tagját

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánították Romániában az Új Magyar Gárda egyik tagját

A legfelső bíróság kedden azt követően határozott erről, hogy Mikola Béla fellebbezett az első fokú ítélet ellen. A bukaresti ítélőtábla március 20-án ítélte öt évre nem kívánatos személlyé az Új Magyar Gárda tagját. Kommandósok még aznap kitoloncolták Romániából a magyar állampolgárt, akit a marosvásárhelyi lakásából kísértek a román-magyar határig.
    

A román belföldi titkosszolgálat (SRI) szóvivője korábban úgy nyilatkozott a Mediafaxnak, hogy a SRI “bizonyossággal megállapította”, a magyar állampolgár a román nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenységet folytatott Romániában.
    

A Mikola Béla elleni eljárással egy időben három másik magyar állampolgárt is kitiltottak Romániából, köztük a Jobbik két képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy olyan szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik.
    A román belügyminisztérium a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetés után intézkedett a négy magyar állampolgár ellen.

MTI

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook