Kerékpárutat szeretne Debrecen egyik legforgalmasabb útvonalán a Jobbik

Varga László főosztályvezető válaszában arra hivatkozik, hogy az említett útszakaszon a járda szélessége nem teszi lehetővé egyesített gyalog- és kerékpárút kialakítását. Amint Kulcsár Gábor sajtótájékoztatón elmondta: értetlenül áll a válasz előtt, hiszen például a nemrégiben átadott Hatvan utcai egyesített gyalog- és kerékpárút sem szélesebb, mint az általa említett útszakasz. (Lásd az alábbi képen.)

A Jobbik képviselője elmondta, főleg a Csapó utcán már jelenleg is akkora a kerékpáros illetve a gyalogos forgalom, ami mindenképpen indokolttá tenné az elválasztást. Az Árpád téri buszmegállóban például, egy-egy jármű beérkezésekor folyamatosan keresztezi egymást a gyalogos illetve a kerékpáros forgalom, és ilyenkor a közlekedési helyzet olyannyira balesetveszélyes, hogy félő, előbb-utóbb tragédiához fognak vezetni az áldatlan állapotok.

A főosztályvezető úr válaszát nem tudom elfogadni, továbbra is azon leszek, hogy a helyzet mielőbb megnyugtatóan rendeződjön – zárta a sajtótájékoztatót Kulcsár Gábor.

Cikk forrása:  www.szebbjovo.hu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom