Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    30°C
     

Külvárosi problémákról a Civil Fórum

Külvárosi problémákról a Civil Fórum

 Ez a depresszív hangulat fogadja a Hadházi – Zöld utca – Kassai út környékére tévedt idegent. A lakók nemigen kívánkoznak ki otthonaikból, csak ha le kell szaladni valamiért a boltba, amelyért egyre többet kell gyalogolni, hiszen alig marad meg üzlet a patkányoktól hemzsegő környezetben. A Kassai út páratlan oldalán is folytatódik a teljes retró hangulat: beton kockakővel kirakott járda – vigyázat, csak sportcipőben biztonságos! -, beton alapokon nyugvó pirosra festett fapad, amely csak ritkán üres. Fényes nappal fiatal lányok kínálják szolgáltatásukat. Úgy tűnik az őket igazoltató rendőrök nem járnak sikerrel, mert néhány óra múlva minden megy a régi kerékvágásban. Az itt élőkről is elfelejtkezett a város. A körzet teljes rehabilitációja szükséges: járdák megújítása, játszóterek, pihenőparkok kialakítása, a közösségi közlekedés feltételeinek és megközelíthetőségének javítása, a közbiztonság garantálása. A Csapó utcai úttest a járdával együtt a sok gödör miatt balesetveszélyes, új aszfaltréteggel való ellátása a Fórumtól az Árpád térig elkerülhetetlen.

A megújult belváros felé haladva további problémákkal szembesülünk: Az Árpád téri templom elhanyagolt környezetének megújítása szükséges, mely kiváló közösségi tér lehetne. Szintén megújulásért kiált a valaha szebb napokat látott Bem téri park is. Sürgető a virágpiac átköltöztetése a Fórum és a Nagypiac közé, mely nyugvó pontra helyezné a virágpiac körül kialakult bizonytalan helyzetet. A Hadházi – Nyíl utca csomópont még mindig a város legveszélyesebb kereszteződése. Tervezett intézkedéseink között prioritást élvez e csomópont szakszerű és biztonságos áttervezése, annak haladéktalan kivitelezése.
A 30-40 éves társas lakóépületek felújítására városi koncepciót kellene kidolgozni, amely szociális szempontokat is érvényesít!
A városi kerékpárút hálózatba feltétlenül be kell kötni a Csapó és Kassai utat, ahol a gyalogjárda szélessége megengedné a kerékpársáv kialakítását.
Mindkét körzet területén elavult és piszkos a csatornahálózat, esőzés esetén kiönt. Komoly közegészségügyi problémát jelent a patkányinvázió megfékezése, melyre mindeddig hathatós intézkedés nem történt.

Tájékoztatjuk a sajtó Tisztelt Képviselőit, hogy a kampány megkezdésekor megtartott polgármester-jelölti sajtótájékoztatón arra hívtuk fel a figyelmet, hogy egyesületünk, illetve polgármester-jelöltünk programjának egyes elemeit nem az eddig megszokott módon, egyetlen leírt programban kívánjuk ismertetni és közzétenni, hanem a város egyes területein a valós közegben ismertetni, amelynek része ezen esemény is.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook