Már akadálymentesített mosdó is várja a szurkolókat a Hódos Imre Sportcsarnokban

Az egyik oldali lelátó alatt most már két-két férfi és női, valamint egy akadálymentesített mosdó várja a szurkolókat. Az ünnepségen – melyet 2018. március 9-én tartottak – elhangzott, hogy a csarnokot a következő két évben teljesen felújítják, nagyrészt TAO-forrásból.

Piros-fehér lett a B-közép alatti folyosó a Hódos Imre Sportcsarnokban. A Loki-színek mellett az új szurkolói shop is fokozza a meccshangulatot. Itt a kézilabda csapathoz kapcsolódó ereklyéket vásárolhatnak majd a drukkerek. Emellett az eddigi egy-egy férfi és női helyett most már két-két illemhely, és egy akadálymentesített mosdó szolgálja ki a rajongókat.

– Mindenki szívesebben megy egy olyan csarnokba, ahol kulturált körülmények várják és fogadják. És ez alapvetően meghatározza az egész sportesemény, rendezvény milyenségét. Hogy milyen értékes időt tudsz ott eltölteni, hogy érzed magad, kiviszed-e magaddal a családodat vagy nem

– fogalmazott Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

A Hódost három év alatt újítja fel a klub és az üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft. közösen. A lelátók székeit már kicserélték, jelenleg a másik lelátó alatt is dolgoznak a vizesblokkok korszerűsítésén, hamarosan pedig egy új eredményjelzőt is felszerelnek. Ezt követően bővítik a lelátót, és szerkezetileg is megerősítik az épületet. A 900 millió forintos beruházás nagy részét a társasági adóból fedezik.

– A TAO nagyon sokat segített abban, hogy szinte a teljes sportinfrastruktúra megújulhasson. Továbbá az utánpótlás-képzésben komoly segítséget jelent a Lokinak is

– hangsúlyozta Kósa Lajos, tárca nélküli miniszter.

Az átadó ünnepségen Barcsa Lajos alpolgármester azt mondta, a város adóbevételei növekednek, így jóléti szolgáltatásokra, például a sport támogatására is többet tudnak fordítani.
– Összesen a klubokra, ezek támogatására Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzata 210 millió forintot szavazott meg idén. Ebből 40 millió forintot a DVSC kézilabda klub cége kap – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

A tájékoztatón elhangzott, hogy Magyarország pályázik a 2022-es és 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére is. Mivel Debrecen is helyszín lenne, a Főnix Csarnok mellett fontos lesz az edzőcsarnokként használható Hódos Imre Sportcsarnok is.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom